Fra 1. januar 2015 ble Løten kommune pålagt å kreve elektronisk faktura fra sine leverandører. Dette innebærer at alle leverandører må sende faktura/ kreditnota på EHF (Elektronisk Handels Format).
Uansett om du er en liten eller stor leverandør, er det ikke vanskelig å sende faktura på denne måten. Her finner du viktig informasjon om hva som skal til for at din virksomhet skal kunne sende elektronisk faktura til Løten kommune.

Elektronisk Handels Format (EHF)

Elektronisk faktura er en faktura i et dataformat som overføres elektronisk fra selger til kjøper og som kan importeres i kjøpers økonomisystem og behandles maskinelt.

Standarden Elektronisk Handels Format (EHF) er en ressurseffektiv og rask måte å sende og motta elektroniske fakturaer. EHF-standarden er forankret i Forskrift om IT-standarder i offentlig forvaltning.

Alle som kan motta faktura i EHF-formatet er registrert i ELMA-registeret


Hva skal til for at din virksomhet skal kunne sende EHF-faktura?

Som leverandør må du først vurdere om du kan produsere elektroniske fakturaer fra din bedrifts eget fakturasystem. Har du et stort fakturavolum og mange kunder i offentlig sektor er dette den mest effektive løsningen.
Er din bedrift liten, og mangler riktig funksjonalitet i fakturasystemet, kan en nettbasert fakturaportal til å sende fakturaene i rett format være løsningen. De fleste banker har mulighet for EHF-faktura i sin nettbank.


Har du et stort fakturavolum og vil produsere EHF-fakturaer i eget fakturasystem?

Generell, grunnleggende informasjon om hvordan komme i gang med EHF finner du på DIFI.
(Anskaffelser.no)


Viktig informasjon som SKAL stå på faktura/ i filen:

Ressursnummer (et 6-sifret tall som begynner på 5), kun dette nummer plasseres i feltet ”Deres ref”


Fakturaadresse:

Løten kommune, Fakturamottak, Postboks 113, 2341Løten
Organisasjonsnummer Løten kommune registrert i ELMA: 964950679


Spørsmål?

Har du spørsmål om denne ordningen?
Henvend deg til oss på e-post faktura@loten.kommune.no eller tlf. 62 56 40 63


Nyttige lenker: