- Det er veldig hyggelig at Hedmark Røde kors deler ut en av disse til Løten! Det vil gi noen flere muligheter for å lett ta med seg beboere på tur i nærområdet, kvitterte ordfører Bente Elin Lilleøkseth i forbindelse med markeringen onsdag 28. september. 

Fra venstre: Lars Lindholt, Frøydis Kjøs, en ansatt ved helsetunet, ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Ingebjørg Johansen

På bildet, fra venstre: Lars Linholt, Frøydis Kjøs, en ansatt ved helsetunet, ordfører Bente Elin Lilleøkseth og Ingebjørg Johansen

Lars Linholt og Margrethe Nordby fra Hedmark Røde kors forteller at det er Gjensidigestiftelsen som har gjort det mulig å kjøpe inn disse syklene, og av 6 sykler som Hedmark Røde kors har til utdeling i Hedmark, var altså Løten den heldige mottaker av en av dem. Den ideelle organisasjonen Sammen på sykkel har også jobbet for å få til denne ordningen. 
Frøydis Kjøs og Ingebjørg Johansen fra Løten Røde kors oppfordrer folk til å komme og prøve: 
- Den er lett å bruke, og el-motoren gjør det lettere å sykle med to passasjerer. De ønsker seg også flere besøksvenner, så det er bare å ta kontakt. 

Styrer ved Løten helsetun, Hanna Berget ser også flere muligheter:
- Nå kan jo også familie og venner som er på besøk ta med seg sine kjære på sykkeltur. Det er mye å se og oppleve i nærområdet, og den nye jernbaneundergangen har også gjort det enklere å komme til sentrum for myke trafikanter på hjul!

En av de ansatte testet sykkelen med passasjerer fra Løten helsetun
En av de ansatte testet sykkelen med passasjerer fra Løten helsetun